INCOTERMS 2010, kettővel kevesebb

KLAUZULÁK, ha úgy tetszik paritások: EXW, FCA, CPT/CIP, DDP: nincs jelentősebb változás.

FOB/FAS: a definícióban és a szabályokban nincs jelentősebb változás. A szabály már nem használja a „hajókorlát” fogalmát, elavult, mint a széntüzelés. Az eladónak és a vevőnek kell megállapodnia abban, hogy mikor tekinthető „fedélzetre átrakodottnak” a rakomány. A szabály az FCA klauzula alkalmazását javasolja konténeres szállítmányokra.

CFR/CIF: lásd FOB/FAS paritásokhoz fűzött megjegyzéseket. A szabály a CPT/CIP alkalmazását javasolja a konténeres fuvarozásra.

1 újdonság: DAT azaz Delivered at Terminal (terminálhoz szállítva, átadás a megjelölt helyen a vevő oldalán). Az eladó akkor teljesít, amikor a meghatározott terminálon a vevő rendelkezésére bocsátja a beérkező szállítóeszközből kirakodott árut. A terminál lehet pl. rakpart, raktár, konténerudvar, közúti, vasúti terminál, stb. A termináli kiszállításig az eladó visel minden kockázatot. Ha a továbbszállítás költségeit és kockázatait is az eladónak kell viselnie, akkor a DAP vagy DDP klauzulát célszerűbb alkalmazni. DAT alkalmazása esetén az eladó intézi az esetleges exportengedélyezést, de nem kell vesződnie az importengedélyek beszerzésével, az import vámügyintézéssel és noná, hogy a vámot sem ő fizeti!

Az E, F és C betűkkel kezdődő Incoterms megállapodások esetén az eladó csak az áru elküldéséért felel.

2. Újdonság: DAP azaz Delivered at Place (helyszíni kiszállítás, átadás a megjelölt helyen a vevő oldalán). Az eladó akkor teljesíti a szállítást, amikor a meghatározott helyen a vevő rendelkezésére bocsátja a beérkező szállítóeszközből kirakodható (tehát nem a feladó rakodik ki) árut. A kiszállítás összes kockázatát az eladó viseli. A meghatározott hely lehet a címzett lakása is. A költségviselő azonban óvatosan járjon el, ha házhoz szállítást is kér az érdekelt, mert aránytalan összegekkel szembesülhet! Egyik alkalommal, egy mexikói ügyletünknél, az európai feladású kisebb küldeményt házhoz szállítva, door delivery kérték. Azonban a benyújtott fuvarszámlán, a kikötőből a közeli címre való kiszállítás díjtétele, szinte az egész hajós fuvardíjat meghaladta! Talán érdemesebb lett volna DAT paritásban megállapodni, és a címzett a saját kocsiján elvihette volna a küldeményét…

Íme egy hasznos útmutató, sajnos csak angolul: