Nehézgép szállítás

2013Samsung9A Samsung Electronics Magyar Zrt. jászfényszarui gyárába tavaly szállítottunk nehézgépeket. A frissiben kialakított szervertermekbe szünetmentes tápegységeket emeltünk a helyükre, az ahhoz tartozó akkumulátorokkal, állványzatokkal, kiegészítőkkel együtt.

A jászfényszarui gyár tavaly rohamtempóban épült. A 600kg-os nehézgépek szállítása előtt két nappal mértük fel a helyszínt, amikor üres cement falak és padlózat fogadott. Az állványzat, kábelezés, de még a kábelcsatornák, álpadlók, nyílászárók sem voltak kialakítva. Nehezen tudtuk elképzelni, hogy 48 óra múlva itt már szerver szoba fog működni….

A csarnok azonban szinte óránként nőtt és bővült. Lenyűgöző volt a precíz és gyors munkavégzés, amint tucatnyi magyar cég (többsége építőipari) egymás mellet, de egymást nem akadályozva, sietősen tette a dolgát. Hamarjában készültek el az újabb és újabb részfeladatok, ahol még zsaluztak reggel, délután már a villanyszerelők fektették a karvastagságú kábeleket. Ahol tegnap még több százan ebédeltek, ott az átalakításnak köszönhetően másnap már lapos monitorok gyártó sorát építették.

A gépszállítást régi bevált partnerünkkel, a Szaki Trans Kft-vel együttműködésben, összesen 4 fővel, mi is nagyon gyorsan és sikeresen kiviteleztük!

A 600kg-os gépeket egy külső teraszra kellett kívülről bedaruzni, majd onnan épületen belülre bemozgatni. Adódtak persze nehézségek: küszöbök, lépcsők, szűk helyek, akadályok, rámpa hiánya, de nem kerestük a problémákat, hanem megoldottuk!

Egyébként is, ki más oldaná meg…?

 2013SamsungDecember2013Samsung8